Kategorier
Aktuellt Ordförande har ordet

Ordförandebrev i maj

Hej alla SADs medlemmar!

Vi öppnar nu anmälan för höstens vetenskapliga konferens som i år blir i Malmö den 25-26 oktober!
Tema för årets möte är ”Nya behandlingsstrategier”, och ni hittar det preliminära programmet på hemsidan! Förutom inbjudna talare kommer ni även få ta del av korta presentationer av några av det senaste årets avhandlingar, samt posterpresentationer. Möjligheten att presentera en poster riktar sig i första hand till doktorander och postdocs, och är man intresserad så anmäler man det i samband med att man registrerar sig för konferensen! 

Anmälan är kostnadsfri, men du måste vara medlem i SAD. Vill du bli medlem anmäl ditt intresse här! Konferensen blir på Hotel Elite och SAD har förbokat ett antal rum för konferensdeltagare. Observera dock att du själv måste boka ditt hotellrum via Hotel Elite! 

Anmälan till SADs vetenskapliga konferens

Vi vill också uppmärksamma er på evenemang i samband med Almedalsveckan

Den 28 juni 10.15-11.00 har Systembolaget bjudit in till ett seminarium om Alkohol som riskfaktor för cancer.
Seminariet kommer att hållas i Folkhälsodalen, Visby, men kommer även finnas tillgängligt via länk. 

Senare samma dag har Centrumbildningen CERA organiserat rundabordssamtal kring kunskapsstyrning inom psykiatrisk samsjuklighet där bland andra SADs vice ordförande Helena Hansson kommer att medverka, och under torsdagen den 29 juni 13.00-14.00 bjuder CERA in till ett publikt arrangemang på Södra Kyrkogatan 15, där möjligheter och utmaningar med kunskapsstyrning vid vård av psykiatrisk samsjuklighet kommer att diskuteras.

Slutligen vill jag meddela att vi kommer försöka lägga upp länkar till kommande disputationer inom relevanta ämnesområden på hemsidan. Om ni ska disputera, eller kanske håller i ett seminarium som webb-sänds, skicka gärna en länk till oss så kan vi sprida till SADs medlemmar!

Vänliga hälsningar,

Louise Adermark
SADs ordförande